Kısır tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı ince kırmızı bulgur
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
- 4 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 su bardağından 1 parmak az zeytinyağı
- 1 demet maydanoz (Kıyılmış)
- 10 dal taze soğan (Kıyılmış)
- 1/2 demet nane (Kıyılmış)
- Tuz
- Marul
Kısır Nasıl Yapılır
- Geniş bir tepsi içine bulguru koyun. Biber salçası ve domates salçasını ekleyin, sıcak suyu da üzerlerine gezdirerek ekleyip el veya kaşıkla karıştırın. Kuru fesleğeni katın. Tepsinin üstünü bir kapakla kapatıp dinlendirmeye bırakın.
- Dinlenmiş ve sıcak suda yumuşamış bulguru elinizle biraz karıştırın ve yoğurun. Nar ekşisini ekleyip tekrar karıştırın ve tuzu az ise tuz katın. Zeytinyağını gezdirerek ilave edin ve iyice karıştırın. Yeşillikleri de katıp tekrar karıştırın. Marul ile servis yapın.
- Bunun yanında tatlı olarak sizlere sütlaç önerebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder