Malzemeler
- 2 kg balkabağı
- 2.5 su bardağı tozşeker
Üzeri için
- 3 çorba kaşığı kıyılmış ceviz veya antepfıstığı
Kabak tatlısı Nasıl Yapılır
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün. Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin (üst üste gelmemelerine dikkat edin). Üzerine tozşekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat bekletin.
Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine ceviz veya antepfıstığı serpiştirerek servis yapın.
Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine ceviz veya antepfıstığı serpiştirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder