Not: Bu tarİf jetyemeks.com ustalarına aİttİr!
ZENCEFİLLİ EKMEK PASTASI YAPIMI
Zencefilli Ekmek Pastası için malzemeler
- 3 bardak (360g) Çok Amaçlı Un, doğru ölçülmüş †
- 1 çay kaşığı Kabartma Tozu
- ¾ çay kaşığı Sofra Tuzu
- 1 yemek kaşığı Tarçın
- 2 çay kaşığı Öğütülmüş Zencefil
- 1 çay kaşığı Yeni Bahar
- 1 su bardağı Koyu Kahverengi Şeker
- 3 Büyük Yumurta
- 1½ çay kaşığı Vanilya Özü
- 2 yemek kaşığı Pekmez
- Kanola veya ceviz gibi 3/4 bardak Bitkisel Yağ
- 1 su bardağı ekşi krema
Krem Peynir Sırlı
- 1/2 bardak Krem Peynir, oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay kaşığı Vanilya Özü
- Tepesi için isteğe bağlı 2 yemek kaşığı Ezilmiş Cevizler
1. Yumurta ve şekeri çırpın: Yumurtaları, vanilyayı, pekmezi ve kahverengi şekeri stand mikserinize ekleyin, sonra üçünü yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Sonunda, kabarık olmalı ve hacim olarak üçe katlanmalıdır.
2. Yağ ekleyin: Mikseri orta hıza alın, ardından çırpmaya devam ederken yağı miksere yavaşça ekleyin. Tüm yağ eklendikten sonra, karışımı 30 saniye daha çırpın.
3. Kuru malzemeleri birlikte çırpın: Ayrı bir karıştırma kabına un, kabartma tozu, tarçın, yenibahar, öğütülmüş zencefil ve tuzu ekleyin, ardından karışması için çırpın.
4. Alternatif olarak kuru ve ıslak stand mikserine ekleyin : Önce kuru malzemelerin 1 / 3'ünü ekleyin, daha sonra birleştirilene kadar çırpın. Ekşi krema ½ ekleyin ve karışana kadar çırpın. Tüm bileşenler eklenene kadar (kuru ile bitireceksiniz) bu sırayla ıslak ve kuru eklemeye devam edin.
5. Pan & fırında ekleyin: Hazırlanan 9 × 5 ”somun kabına Zencefilli Ekmek Pastası hamurunu dökün, sonra fırında pişirin! İşiniz bittiğinde, Zencefilli ekmek pastası'ını sırlamadan önce tamamen soğumaya bırakın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder