Zencefilli Ekmek Pastası Tarifi - Ekmek Pastası nasıl yapılır?

Not: Bu tarİf jetyemeks.com ustalarına aİttİr!


ZENCEFİLLİ EKMEK PASTASI YAPIMI

Zencefilli Ekmek Pastası için malzemeler
  • bardak (360g) Çok Amaçlı Un, doğru ölçülmüş †
  • 1 çay kaşığı Kabartma Tozu
  • ¾ çay kaşığı Sofra Tuzu
  • yemek kaşığı Tarçın
  • çay kaşığı Öğütülmüş Zencefil
  • çay kaşığı Yeni Bahar
  • 1 su bardağı Koyu Kahverengi Şeker
  • Büyük Yumurta
  • 1½ çay kaşığı Vanilya Özü
  • yemek kaşığı Pekmez
  • Kanola veya ceviz gibi 3/4 bardak Bitkisel Yağ
  • 1 su bardağı ekşi krema
Krem Peynir Sırlı
  • 1/2 bardak Krem Peynir, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı Vanilya Özü
  • Tepesi için isteğe bağlı 2 yemek kaşığı Ezilmiş Cevizler  


1. Yumurta ve şekeri çırpın:  Yumurtaları, vanilyayı, pekmezi ve kahverengi şekeri stand mikserinize ekleyin, sonra üçünü yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Sonunda, kabarık olmalı ve hacim olarak üçe katlanmalıdır.
2.  Yağ ekleyin:  Mikseri orta hıza alın, ardından çırpmaya devam ederken yağı miksere yavaşça ekleyin. Tüm yağ eklendikten sonra, karışımı 30 saniye daha çırpın.
3.  Kuru malzemeleri birlikte çırpın:  Ayrı bir karıştırma kabına un, kabartma tozu, tarçın, yenibahar, öğütülmüş zencefil ve tuzu ekleyin, ardından karışması için çırpın.
4.  Alternatif olarak kuru ve ıslak stand mikserine ekleyin :  Önce kuru malzemelerin 1 / 3'ünü ekleyin, daha sonra birleştirilene kadar çırpın. Ekşi krema ½ ekleyin ve karışana kadar çırpın. Tüm bileşenler eklenene kadar (kuru ile bitireceksiniz) bu sırayla ıslak ve kuru eklemeye devam edin.
5.  Pan & fırında ekleyin:  Hazırlanan 9 × 5 ”somun kabına Zencefilli Ekmek Pastası hamurunu dökün, sonra fırında pişirin! İşiniz bittiğinde, Zencefilli ekmek pastası'ını sırlamadan önce tamamen soğumaya bırakın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox

@templatesyard